Niepubliczne Przedszkole
Nasza kuchnia
Data | Śniadanie | Obiad | Podwieczorek |
Poniedziałek 9 grudnia | Chleb pszenno – żytni | Zupa szpinakowa z kluseczkami amarantusowymi, świeżymi warzywami, natką, razowy makaron z serem twarogowym, kompot wieloowocowy | Sok przecierowy wielowarzywny z dod. pomarańczy (w.w.) |
Wtorek 10 grudnia | Bagietka z masłem, owsianka na mleku, z rodzynkami, żurawiną i siemieniem, miód, herbata malinowa, banany | Krem z kalafiora z grzankami | Budyń jaglany |
Środa 11 grudnia | Graham z masłem, żółty ser wędzony, czerwona papryka, kiszony ogórek, pasta z imbirem, kakao, gruszki | Rosół z makaronem „nitki”, świeżymi warzywami, lubczykiem, natką, ryż zapiekany z warzywami, kompot wieloowocowy | Ciasto francuskie |
Czwartek 12 grudnia | Chleb wieloziarnisty | Zupa z żółtej papryki, świeżych warzyw, z koperkiem, z prażonym słonecznikiem, ziemniaki, pulpety wieprzowo – wołowe w sosie chrzanowym, surówka | Grahamka z masłem, pasztetem z królika, pomidor koktajlowy, rukola, herbata malinowa |
Piątek 13 grudnia | Graham z masłem, pasta z sera twarogowego i wędzonej makreli, z suszonymi pomidorami i czosnkiem (w.w.), roszponka, papryka czerwona, ogórek zielony, herbata czarna z pigwą, kakao, pomarańcze | Zupa pomidorowa ze świeżymi warzywami, z lanym ciastem, natką i bazylią, brązowy ryż, ryba w przyprawach duszona | Pieczywo chrupkie |
Data | Śniadanie | Obiad | Podwieczorek |
Poniedziałek 16 grudnia | Chleb pszenno – żytni z masłem, wędzona pierś indyka, pasta z zielonego groszku z dod. liści mięty i limonki (w.w.), pomidor, sałata lodowa, kakao, herbata ziołowa, jabłka | Zupa kminkowa z grzankami | Jogurt z bananami, nasionami chia |
Wtorek 17 grudnia | Graham z masłem, zupa mleczna z płatkami jaglanymi | Krem z czerwonej soczewicy | Sok przecierowy wieloowocowy z dod. marchwi i buraka czerwonego (w.w.) |
Środa 18 grudnia | Chleb orkiszowy z masłem, pasta paprykowa z dod. przypraw (w.w.), szynka „na maśle”, ogórek kiszony, rukola, biała kawa zbożowa „Inka”, herbata czarna z cytryną, gruszki | Zupa „bukiet warzyw” z kluseczkami lanymi z dod. semoliny, ze świeżą natką i koperkiem, ziemniaki, kotlet sojowy, mizeria z jogurtem i koperkiem, kompot wieloowocowy | Drożdżówka z serem twarogowym (w.w.), herbata malinowa |
Czwartek 19 grudnia | Bułka pszenna z masłem, mleko, pasta serowo – jajeczna (w.w.), szczypiorek, sałata zielona, herbata truskawkowa, banany | Zupa ogórkowa ze świeżymi warzywami, z makaronem „kokardki”, kasza gryczana, schab po bałkańsku, fasolka szparagowa żółta, kompot wieloowocowy | Pieczywo chrupkie |
Piątek 20 grudnia | Chleb wieloziarnisty | Barszcz czerwony z białą fasolą, lubczykiem i natką, świeżymi warzywami, ziemniaki, ryba w panierce, surówka z kiszonej kapusty i marchewki z dod. oliwy, kompot wieloowocowy | Bagietka z masłem, pasta z tuńczyka (w.w.), herbata ziołowa |
Skrót (w.w) oznacza wyrób własny
Niepubliczne przedszkole pod kasztanami